Количество
|
Стоимость
|
||
|
Вакуумний пакувальник відмінно підходить для приготування в вакуумі Sous-vide, зберігання продуктів, маринування. Має не ковзаючі ніжки для безпечної роботи. Разом з ним термін зберігання продуктів в 5 разів більше. Проста і інтуїтивна робота.
Серед великої кількості технологічних новинок, що застосовують на кухні, вигідно вирізняються вакууматори. Як обрати техніку подібного типу? І чи потрібні взагалі вакууматори?
Кисень – основа життя, у тому числі багатьох штамів мікроорганізмів, що спричиняють псування продуктів харчування. Запобігши завдяки вакуумній упаковці контакту продукту з повітрям, можна збільшити термін його придатності у кілька разів.
Gorenje HVS16WS
Вакууматор є приладом, що повністю видаляє повітря з ємності для зберігання харчових продуктів. Продукти в таких ємностях набагато довше залишаються свіжими, при цьому зберігаються їхні смак і користь. Вакуум, який у них створюють, є потужним антисептиком, сповільнює хімічні реакції та процеси окислення. Існують настільні та вбудовані, побутові та професійні вакууматори.
Sencor SVS3010GY
Такий прилад може стати незамінним, якщо, наприклад, необхідно підготувати продукти заздалегідь, замаринувати м’ясо чи рибу. Вакууматори можуть працювати не тільки з пакетами, але і з контейнерами, а також з бутлями різного об’єму.
Вакуумний спосіб зберігання продуктів вирішує кілька завдань:
- продовжує термін їхнього зберігання як у холодильнику, так і в морозильній камері, зберігаючи структуру, колір і корисні речовини;
- запобігає змішуванню запахів, протіканню, морозному «опіку» (через переморожування) та зекономить місце в холодильнику та морозильній камері;
- є обов’язковою складовою приготування продуктів за методом sous-vide (довготривале нагрівання за фіксованої температури);
- є корисним під час зберігання трав і спецій, чаю та кави, особливо у місцях з вологим кліматом;
- незамінний у походах, на прогулянці з дітьми та для тих, хто бере їжу на роботу: усуває ризик протікання продуктів, а також зберігає речі сухими та захищає їх від вологи.
Sencor SVS1010WH
Вакуумні пакувальники
Gorenje HVS16WS | Sencor SVS3010GY | Sencor SVS1010WH | |
Спосіб | ручний | зварювальник плівки | зварювальник плівки |
Живлення | від мережі (один заряд — до 60 разів застосування) | від мережі | від мережі |
Режим вакуумування | 8 л/хв | 12 л/хв | 12 л/хв |
Комплектація |
|
|
|
Термін зберігання продуктів
Продукти | Зберігання | Строк придатності | Строк зберігання у вакуумі |
Великі шматки м’яса: телятина, птиця, баранина та свинина | Морозильна камера | 6 місяців | 2-3 роки |
Фарш: телятина, м’ясо птиці, баранина та свинина | Морозильна камера | 4 місяці | 1 рік |
Риба | Морозильна камера | 6 місяців | 2 роки |
Кава в зернах | Кімнатна температура | 4 тижні | 16 місяців |
Кава в зернах | Морозильна камера | 6-9 місяців | 2-3 роки |
Ягоди: полуниця, малина, ожина | Холодильник | 1-3 дні | 1 рік |
Ягоди: журавлина, чорниця, лохина | Холодильник | 3-6 днів | 2 тижні |
Сир | Холодильник | 1-2 тижні | 4-8 місяців |
Печиво, крекер | Кімнатна температура (регулярне відкривання упаковки) | 1-2 тижні | 3-6 тижнів |
Борошно, цукор, рис | Кімнатна температура | 6 місяців | 1-2 роки |
Салат латук | Холодильник | 3-6 днів | 2 тижні |
Горіхи | Кімнатна температура | 6 місяців | 2 роки |
Олія без консервантів: соняшникова, рапсова, кукурудзяна | Кімнатна температура | 5-6 місяців | 1-1,5 року |
Вино | Холодильник | 1-3 тижні | 2-4 місяці |